Spaceship EAC: terug naar de Maan

28-04-2018 14:30 tot28-04-2018 17:00(Europe/Brussels)

Gent,België

Ticket typeEinde van inschrijvingPrijsHoeveelheid


 Terug naar de maan: het Spaceship EAC initiatief in het Europese astronautencentrum.

Het is ondertussen 46 jaar geleden dat de mensheid voor de laatste maal voet op onze natuurlijke satelliet heeft gezet. De bemande ruimtevaart ontwikkelde zich sindsdien dichter bij huis, maar onder vernieuwde impulsen van commerciële en institutionele organisaties liggen de ambities weer verder weg.

Voor de European Space Agency (ESA) zal de maan een belangrijke rol spelen: we kennen haar vrij goed, ze is (relatief) dichtbij en kan als prima testgrond dienen om de reis naar de rode planeet voor te bereiden. Bovendien heeft ze zelf voldoende wetenschappelijke waarde om een terugkeer de moeite waard te maken. Dat zal echter niet gemakkelijk zijn: de maan is een erg onherbergzame plek. In de verschillende ESA-centra worden daarom nu al initiatieven op poten gezet om een terugkeer voor te bereiden. Zo ook in het European Astronaut Centre (EAC) in Keulen, Duitsland. Daar werkt het ‘Spaceship EAC’ initiatief, een jong multidisciplinair team, met nieuwe en moderne technologieën om de uitdagingen van een terugkeer aan te pakken.

Samen zullen we de maan beter leren kennen, blikken we terug op de lessen die we kunnen trekken uit de Apollomissies en bekijken we hoe het Europese astronautencentrum vandaag al de eerste stappen richting maan zet.

Spreker: Maxim L. Mommerency

European Space Agency

European Astronaut Centre


Waar

Rozier 44
    9000 Gent
    België
09 264 36 74
info@armandpien.be

Wanneer

Van28-04-2018 14:30
Tot28-04-2018 17:00

Organisator

V.S.R.U.G.vzw
09 264 36 74
info@armandpien.be

Sociale stream

Neem deel op Twitter

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan het het gesprek.

Gebruik dit label: #vsrugvzw