Sterrenkijkdagen

03-03-2017 20:00 tot04-03-2017 22:30(Europe/Brussels)

Gent,België

Ticket typeEinde van inschrijvingPrijsHoeveelheid
Sterrenkijkdagen
Unlimited Free


 Sterrenkijkdagen

Bezoek ons gratis!

Op vrijdagavond 3 en zaterdagavond 4 maart 2017 vinden de landelijke Sterrenkijkdagen plaats, op initiatief van de Vereniging voor Sterrenkunde. De Vlaamse Volkssterrenwachten spelen hierin reeds lang een sleutelrol. De bedoeling is om het brede publiek te kans te geven de sterrenhemel eens door een telescoop waar te nemen.

Onze vereniging zal zoals elk jaar deelnemen aan deze sterrenkijkdagen, en we hebben een zeer boeiend programma gepland.


De Maan is die avonden slechts ongeveer voor een kwart verlicht, waardoor het maanlicht niet te erg stoort om zwakkere objecten waar te nemen. Bovendien zijn op een voldoende smalle maansikkel de schaduwen van bergen en kraters prominent, waardoor deze oppervlakte¬details extra tot hun recht komen. Hierdoor zal de Maan zelf het meest spectaculaire object zijn die avond. Qua planeten zijn Venus en Mars in het begin van de avond zichtbaar; en, wie het nodige geduld heeft, kan in de late avond Jupiter nog zien opkomen.

De typische wintersterrenbeelden en de erbij horende deepsky objecten zijn ook de hele avond zichtbaar (zoals bijvoorbeeld Orion en Orionnevel, Stier en Plejaden).

Uiteraard zullen de medewerkers de nodig duiding geven bij wat er te zien is aan de hemel.

Indien het slecht of twijfelachtig weer is, zal er een vervangprogramma worden ingelast. Dit zal focussen op wat er die avond te zien is (in de hoop dat het toch nog opklaart) en op de werking van de telescopen in de koepels. Ook het weerstation wordt opengesteld. Hier komen de bezoekers meer te weten over het weer.

Waar

Rozier 44
    9000 Gent
    België
09 264 36 74
info@armandpien.be

Wanneer

Van03-03-2017 20:00
Tot04-03-2017 22:30

Organisator

V.S.R.U.G.vzw
09 264 36 74
info@armandpien.be

Sociale stream

Neem deel op Twitter

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan het het gesprek.

Gebruik dit label: #vsrugvzw