Welkom!

Deze community is voor alle enthousiastelingen die meer willen weten over spectrografie. Stel vragen, zoek samen naar antwoorden en deel je resultaten over deze mooie hobby.

0

flexure met de ALPY600 ?

By
Bryssinck Erik
on 4/12/17, 5:25 PM449 views

Ik heb laatste weken terug de alpy600 op de telescoop geplaatst.

Ik merk dat ik de calibratiespectra van de ArNe lamp van de Alpy niet altijd kan gebruiken omdat de calibratie dan niet klopt.

Nu met verdere datareductie, dus zonder calibratiespectrum, merkte ik dat de horizontale tilt in het ruwe beeld niet altijd gelijk is, terwijl de camera en Alpy toch één constructie is.  Het is niet veel ,maar toch.  Eveneens varieert de dispersie van 3.19 tot 3.64 ??  Ook als ik de spectra van verschillende sterren, rechtstreeks van de ruwe beelden op elkaar leg, zie ik een licht verschuiving, wat enkel kan door mechanische verschuiving volgens mij (of temperatuur ?).

 

In elk geval zal het er op neer komen dat ik bij elk beeld een apart calibratiespectrum moet nemen (dus in dezelfde telescoop/camera positie als tijdens de beeldopname) en niet in het begin en op het einde van de waarneemsessie.

Heeft iemand gelijkaardige ervaringen ?  De ST10XME weegt natuurlijk wel heel wat meer dan bijvoorbeeld een ATIK 460EX en hangt ook nog eens aan de zijkant van de newton.

Ondertussen heb ik al enkele resultaten op \mijn website (maar nog niet met een database) geplaatst.

URL website:

\http://www.astronomie.be/erik.bryssinck/spectra_star.html

Er zijn er nog een aantal te reduceren 

Your Answer

Please try to give a substantial answer. If you wanted to comment on the question or answer, justuse the commenting tool. Please remember that you can alwaysrevise your answers - no need to answer the same question twice. Also, pleasedon't forget to vote - it really helps to select the best questions and answers!

Keep Informed

About This Community

Welkom op het Spectro:
het Forum voor de astronomische SPectroscopie associatie der Lage Landen.

Hier vind je overleg en vragen binnen aSPaLL.
Lees de regels

Question tools

9 follower(s)

Stats

Asked: 4/12/17, 5:25 PM
Seen: 449 times
Last updated: 4/12/17, 5:25 PM