Activiteiten voor de jeugd

Odoo afbeelding en tekstblok

GENTSTER: Jeugdwerking en Jeugdcursus

De Gentster, zo heet de jeugdwerking over thema ruimte en ruimtevaart, voor de leeftijd vanaf 12 jaar. Twee keer per maand is er een bijeenkomst op zaterdag, en er wordt jaarlijks een vijfdelige jeugdcursus aangeboden.

Ga naar de Gentster pagina.

Ga naar de Gentster Facebook pagina.

Ga naar de informatiepagina over de jeugdcursus

 

Kijkavond Herfstvakantie

Een kijkavond op woensdag start gewoonlijk om 20.00u. Voor onze jongste bezoekers zetten we twee uur vroeger de deuren open op de woensdagavond van de herfstvakantie, 30 oktober 2019.

Wat is er die avond te zien?

We starten deze avond al om 18u: dat is het moment dat Jupiter en de wassende maan bij helder weer nog te observeren zijn. Er is haast bij, want nog geen uur later zijn beide al ondergegaan en rest bij de planeten enkel nog Saturnus met zijn prachtige ringenstelsel om te observeren.

Na 19u komen dan de sterrenbeelden aan bod, en met wat geluk zijn daar een aantal deepsky – objecten zoals de prachtige Ringnevel (M57) of het Sigaarstelsel (M81) te bewonderen.

Bewolkt weer die avond? Geen nood, dan maken we er een gezellige vertelavond van!

Misschien vraagt u of uw (klein)kind zich wel eens af hoe de Grote Beer aan zijn naam is gekomen? Of wat het woordje ‘melk’ doet in onze Melkweg? Hoe een huisje aan onze hemel toch een koning blijkt te zijn, met een vreselijk ijdele vrouw dan nog?

We gidsen u graag door de wondere wereld van de mythologie aan onze sterrenhemel.

Toegang is gratis, maar inschrijven verplicht wegens beperkt aantal plaatsen. Inschrijvingspagina

Odoo tekst en afbeelding blok