https://youtu.be/GYNkSIPyQ5gKlikken op plaatje voor film


  Welkom op de website Kijkerbouw van de Volkssterrenwacht Armand Pien.

  Facebookpagina van de Kijkerbouwgroep


   sfeerbeeld  van een (late) woensdagavond

  op de S9, campus sterre UGent , onze thuisbasis.

   presentatie van de ATM (Amateur Telescope Making) dag van 8/11/2014.

   album  van die ATM dag. dank aan Steven Lantinga.

  Ook voor het coaten of her-coaten van spiegels kunnen ENKEL MENSEN MET EEN ZELFBOUWSPIEGEL bij ons terecht (tot 40cm diameter)

  -ontlaten van glas en fusen van glasschijven

  -SLUMPEN van glas: meniscusspiegels


   

  ZELFBOUW VOLGPLATFORM

  Wij hebben een zelfbouwpakket beschikbaar
  voor het maken van een equatoriaal platform. Alle metalen onderdelen hiervoor hebben we beschikbaar. Houtwerk: daar zorg je zelf voor.

  PLATFORM KAN JE OOK HUREN
  Wij hebben ook een tiental kant-en-klare platformen staan die scholen, individuele leerlingen en amateur-astronomen kunnen ontlenen voor de prijs van 15 euro per maand.
  Ontlenen van telescopen eveneens mogelijk. Dit werd mogelijk gemaakt mede door de firma Astromarket die de motoren voor de platformen sponsort.Er is ook de mogelijkheid om telescopen (refractoren en spiegeltelescopen) te ontlenen, met of zonder equatoriale monteringen.
  CONTACTEER ONS
   
   
   
   
   


   


  refractor dobson montering


  ONTLENEN TELESCOPEN

  Vanaf oktober 2017 voorzien we ook in de mogelijkheid om een telescoop (refractors op EQ montering of Newtons op dobsonmontering) voor een periode van één maand beschikbaar te stellen. Meer info volgt binnenkort!

  Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommenDE WERELD DRAAIT DOOR(2/12/2014

  Programma van de VARA (NL) over een cursiste kijkerbouw Daphne Meins (16) en een heel gedreven 10 jarige jongedame : Wioletta Burger. Deze laatste gaf alop die tijd lezingen over zwarte gaten in het... ENGELS..Klikken op de foto voor de film!

  Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

           KIJKERBOUW BASISONDERWIJS

  Een samenvatting van hoe kijkerbouw in het basisonderwijs kan worden ingepast. De komende tijd meer uitleg ! Klik op de foto voor bekijken film!

  Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen               BLOG VTI IEPER

  Voorbeeld van hoe een eindwerk (profielwerkstuk) er kan uitzien. Klik op het plaatje voor de blog!

  Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

  Project voor slechtzienden en blinden door Sterrenwacht De Polderster Assenede

  Die mensen zijn heel druk bezig met een schitterend project. Een project dat ook wij heel goed kunnen (en mogen) gebruiken bij ons project 'sterren schitteren voor iedereen': sterrenkunde voor slechtzienden en blinden. Met behulp van 3D prints. Hierbij enkele voorbeelden. Die werden vandaag geleverd in 'mijnen kelder' op de S9. De komende maanden is Günther Boerjan (De Polderster) druk in de weer met het maken van een lespakket op maat. Ik heb dus de eer en het genoegen (en dat is het echt wel...) om in primeur een aantal testexemplaren in handen te hebben.

  Wordt vervolgd!