Telescopen voor het goede doel

Sterren Schitteren voor Iedereen - Science4Girls

Odoo Members

Sterren Schitteren voor Iedereen

Alle kinderen uit het bijzonder (speciaal) onderwijs en kwetsbare mensen moeten de kans krijgen de sterrenhemel te bewonderen met behulp van een telescoop. Dat is het uitgangspunt van de Werkgroep Kijkerbouw van de Volkssterrenwacht Armand Pien, naar een idee van Jean Pierre Grootaerd en Harrie Rutten. Scholen voor bijzonder (speciaal) onderwijs en instellingen voor kinderen met een beperking kunnen via sponsoring een prachtige telescoop aankopen voor een symbolisch bedrag.  


Elke geïnteresseerde school of instelling binnen bovenstaande doelgroep wereldwijd, kan contact opnemen met ons. Voorwaarde is dat begeleiding bij gebruik van de telescoop wordt gegarandeerd. In deze werken wij samen met UNAWE dat educatief materiaal ter beschikking stelt in maar liefst 23 talen.

Sponsors en Peterschap

Belgisch astronaut Dirk Frimout is officieel peter van dit project. Daarnaast wordt het project ook ondersteund door Astronomers Without Borders. De firma Bresser levert de telescoop en voorziet in een belangrijke financiële bijdrage om het pakket zo goedkoop mogelijk te houden. De firma Astromarket sponsort zonnefilters voor elke telescoop die in 2017-2018 de deur uitgaat.

Bekijk hier het promofilmpje met Dirk Frimout!

Kom meer te weten over dit project!


Science4Girls

Dit project is een spin-off van Sterren Schitteren voor Iedereen en legt de focus voornamelijk, maar niet exclusief, op het Afrikaanse continent en vluchtelingen. De telescopen worden gratis aangeboden na een grondige screening; begeleiding bij het gebruik van de school moet worden gegarandeerd en er moet uiteraard ook een afdeling voor meisjes in de school gehuisvest zijn. 

Sponsors en Peterschap

Belgisch astronaut Frank De Winne is officieel peter van dit project.  Het project kan eveneens rekenen op de steun van enkele prominente mensen zoals VTM-weervrouwen Eva Clockaerts en Jill Peeters, VRT-weervrouw Sabine Hagedoren en RTL-weervrouw Helga Van Leur.

Bekijk hier het promofilmpje met Frank De Winne! (Engelstalig)

Kom meer te weten over dit project!