Odoo afbeelding en tekstblok

Sterren schitteren voor iedereen:
kinderen met een beperking en kansarme jongeren


Alle kinderen uit het bijzonder (speciaal) onderwijs en kwetsbare mensen moeten de kans krijgen de sterrenhemel te bewonderen met behulp van een telescoop. Dat is het uitgangspunt van de Werkgroep Kijkerbouw van de Volkssterrenwacht Armand Pien, naar een idee van Jean-Pierre Grootaerd en Harrie Rutten. Dit initiatief wordt ook ondersteund doorAstronomers Without Borders.

 

Odoo Members Peterschap

Facebookpagina 'sterren schitteren voor iedereen.

VVS en KNVWS steunen het project

Met steun van VVS ( Vlaamse Vereniging voor Sterrenkunde) en KNVWS (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde)

Scholen voor bijzonder (speciaal) onderwijs en instellingen voor kinderen met een beperking kunnen via sponsoring een prachtige telescoop aankopen voor een symbolisch bedrag. Het gaat om een refractor 80/900 zoals te zien is op de foto. De telescoop wordt geleverd met een eenvoudige zelfbouwmontering.

Elke geïnteresseerde school of instelling binnen bovenstaande doelgroep WERELDWIJD, kan contact opnemen met ons. Voorwaarde is dat begeleiding bij gebruik van de telescoop wordt gegarandeerd. In deze werken wij samen met UNAWE  dat educatief materiaal in23 talenbeschikbaar stelt. De prijs van de complete telescoop (telescoopbuis, zoeker, zenitprisma, twee bijhorende oculairen en zelfbouwmontering) bedraagt symbolisch 100 euro.

Deze bijzondere actie is mogelijk dank zij de firma BRESSER die  de telescoop levert. De Belgische energie leverancier ENGIE ELECTRABEL levert de komende twee jaar (2016-2017) een belangrijke financiële bijdrage, welke ons in staat stelt het hele pakket zo goedkoop aan te bieden , en wat ons de zekerheid geeft dit ook in de toekomst verder te blijven doen. ASTROMARKET sponsort de zonnefilters voor elke telescoop die in 2017 en 2018 de deur uitgaat. De sponsoring van een heleboel andere mensen en firma’s die gratis of aan kostprijs materiaal en diensten leveren, maken het project extra waardevol. Wetenschap en techniek promoten bij een groep waar het minder vlot terecht komt is het uiteindelijke doel van het project. Vanaf 2016 richten we ons samen met UNAWE eveneens naar Vluchtelingenwerk.

Iedereen doet mee

Een aantal telescopen zal ook de handtekening dragen van André Kuipers,prof. Cornelis de Jager, Govert Schilling, Helga van Leur en Bruno Ernst voor Nederland,Dirk Frimout, Frank De Winne,Herman Henderickx,Gerard Bodifée,Frank Deboosere, Sabine Hagedoren, Eva Clockaerts en Jill Peeters voor België plus Ranga Yogeshwar en Alexander Gerst voor Duitsland. Het project gaat door in samenwerking met de VVS voor Vlaanderen,alle Vlaamse Volkssterrenwachten, KNVWS voor Nederland, ESERO Belgium, Planetarium Brussel, ESA en deEuro Space Society van Dirk Frimout.

 MONTAGEVIDEO TELESCOOP
 

     


Filmpjes voor iedereen

Nederlands astronaut André Kuipers presenteert hier TIEN schitterende documentaires over Ruimtevaart den Sterrenkunde. Leuk voor de hele klas!
Het heelal-ontdek de ruimte- met André Kuipers; de hele serie ! (klik)

 


           

 Gids voor begeleiders

Via sterrenkundeapps.nl   kan je voor Android,  Iphone en Ipad diverse apps downloaden waaronderwww.planetarium4e.tk. Klik op het plaatje voor een handige beginnersgids.

 

De mooiste momenten

Een jaar 'sterren schitteren voor iedereen' leverde bijzondere momenten op. Hierbij een compilatie van een aantal zaken die voor altijd bijblijven.Niet compleet, maar er wordt verder aan gewerkt. Blijf het volgen via onze FACEBOOKPAGINA