Sterren schitteren voor iedereen:
kinderen met een beperking en kansarme jongeren wereldwijd


Alle kinderen uit het bijzonder (speciaal) onderwijs en kwetsbare mensen moeten de kans krijgen de sterrenhemel te bewonderen met behulp van een telescoop. Dat is het uitgangspunt van de Werkgroep Kijkerbouw van de Volkssterrenwacht Armand Pien, naar een idee van Jean-Pierre Grootaerd en Harrie Rutten. Dit initiatief gaat door in samenwerking met UNIVERSE AWARENESS , SPACE AWARENESS en IAU 

 


    Inspireert ieder kind met ons fantastische heelalHet project is aanwezig in 64 landen verspreid over alle continenten (update juni 2019) Recent zijn deze landen erbij gekomen.
Winnaars wedstrijd 100 jaar Internationale Unie
Winnaars IAU wedstrijd 50 jaar maanlanding

Odoo Members 

Facebookpagina'sterren schitteren voor iedereen'.Aparte website
In samenwerking met Euro Space Society (Dirk Frimout youtube)
en steun van European Astronaut Centre(Frank De Winne Youtube)
Ondersteund door Vakgroep Fysica en Sterrenkunde UGent

Het verhaal van dit project verscheen in ZENIT. LEES HIER
Scholen voor bijzonder (speciaal) onderwijs en instellingen voor kinderen met een beperking kunnen via sponsoring een prachtige telescoop aankopen voor een symbolisch bedrag. Het gaat om een refractor Bresser Messier 90/900  De telescoop wordt geleverd met een door de VSRUG werkgroep Kijkerbouw  ontworpen robuuste zelfbouw montering 

Dirk Frimout verzorgde op youtube speciaal voor dit project een één uur durende lezing (gespreid over vier keer 15 minuten) over ruimtevaart en reizen naar Mars. Nederlands- en Frantalig.
Frank De Winne stelt een film ter beschikking over leven in het Internationaal ruimtestation.(Engelstalig) Beide presentaties komen samen met de telescoop en educatief pakket.

Jaarlijks krijgen ook een aantal leerlingen de kans om het Europees Astronautencenter te bezoeken. ALLA leerlingen krijgen die kan, doven , slechthorenden en kinderen van vluchtelingen kunnen hun aanvraag doen. Voorwaarden vind je hier terug.
Elke geïnteresseerde school of instelling binnen bovenstaande doelgroep WERELDWIJD, kan contact opnemen met ons. Voorwaarde is dat begeleiding bij gebruik van de telescoop wordt gegarandeerd. In deze werken wij samen met UNIVERSE AWARENESS (universiteit Leiden) en IAU (Internationale Astronomische Unie samen met AWB (Astronomers Without Borders)

De prijs van de complete telescoop, (telescoop,zenitspiegel, 25mm oculair en zelfbouwmontering bedraagt symbolisch 130 euro.
CONTACT VIA MAIL

Deze bijzondere actie is mogelijk dank zij de firma BRESSER die  de telescoop levert. De Belgische energie leverancier ENGIE ELECTRABEL levert een belangrijke financiële bijdrage, welke ons in staat stelt het hele pakket zo goedkoop aan te bieden , en wat ons de zekerheid geeft dit ook in de toekomst verder te blijven doen.

De sponsoring van een heleboel andere mensen en firma’s die gratis of aan kostprijs materiaal en diensten leveren, maken het project extra waardevol. Wetenschap en techniek promoten bij een groep waar het minder vlot terecht komt is het uiteindelijke doel van het project.

Wij hebben ook uw steun hard nodig. Op onze SSVI website vindt ualle info


Iedereen doet mee

Met steun van VVS ( Vlaamse Vereniging voor Sterrenkunde) en KNVWS (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde)
Er is de aktieve steun van al onze weermensen, wetenschappers en ESA plus een aantal NASA astronauten.Frank Deboosere op Youtube ,en Jill Peeters met Dirk Frimout op VTM .
Met Eva Clockaerts en Dirk Frimout  op een school voor doven en slechthorenden.


 MONTAGEVIDEO TELESCOOP
 

     


Filmpjes voor iedereen

Nederlands astronaut André Kuipers presenteert hier TIEN schitterende documentaires over Ruimtevaart den Sterrenkunde. Leuk voor de hele klas!
Het heelal-ontdek de ruimte- met André Kuipers; de hele serie ! (klik)

 


           

 Gids voor begeleiders

Via sterrenkundeapps.nl   kan je voor Android,  Iphone en Ipad diverse apps downloaden waaronder www.planetarium4e.tk . Klik op het plaatje voor een handige beginnersgids.

Astronaut Alexander Gerst deelde in samenspraak met ESA dit bericht en foto op zijn persoonlijke FB pagina.
''Friday 27 July total lunar eclipse! Keep a close eye on the sky at 22:30 and again around midnight to see the International Space Station with ESA astronaut Alexander Gerst on board flying overhead as well. Alexander signed telescopes for the project 'Stars shine for everyone' (www.ssvi.be) – an educational project for children all over the world.''

FACEBOOKPAGINA