Lesmateriaal van avondcursussen

Je hebt een avondcursus gevolgd bij ons, en je wilt graag de gebruikte beelden (presentatie) hebben? Voor de cursussen die daarin voorzien, kan je ze hier downloaden. Ook zijn er soms cursussen waarbij een online uitgeschreven versie wordt aangeboden.

Kijk ook eens naar ons online lesmateriaal voor leraren (doelgroep basis of secundair onderwijs met aangepaste onderwijsdidactiek).

crash course

Het weer

Maaike Dubois, juni 2019

Het weer spreekt altijd een beetje tot de verbeelding: iedereen wil weten welk weer het vandaag en morgen zal worden. In deze crash course doen we u in twee uurtjes tijd de grondbeginselen van het weer uit de doeken. Daar hoort uiteraard een cursus bij, die u hier kan downloaden door te klikken op het PDF - icoon. Ideaal als u wilt begrijpen hoe een weerkaart in mekaar steekt en wat fronten, hogedrukgebieden en zeebriesjes nu eigenlijk betekenen. 

ASTROBIOLOGIE
Deel 1

Pieter Mestdagh, maart 2019

Welke kenmerken maken van de Aarde een levende planeet? Hoe kon complex leven met planten en dieren ontstaan? Wat is de toekomst van het leven op Aarde? Hoe uniek is onze levende planeet?

Deel 1: De levende Aarde, een bijzonder geval.

Deel 2: Op zoek naar leven in het Zonnestelsel.

Deel 3: Exoplaneten: leven rond andere sterren? 

Crash Course Nieuwe Maanmissies

Pieter Mestdagh, mei 2019

Op algemene vraag kan je hier de presentatie downloaden van de crash course Nieuwe Maanreizen (28 nov 2019). Er werd een kort overzicht van de voorgeschiedenis gegeven (2005-2020), een overzicht van de geplande maanmissies (2020-2030), en op het einde wordt de vraag behandeld "waarom willen we naar de Maan reizen?". Uiteraard is de presentatie zelf geen geschreven cursus, maar enkele begeleidend beeldmateriaal dat in deze les gebruikt werd. Nietteminkan het voor sommigen een interessant overzicht zijn.

Crash Course Waarneem-software

Maaike Dubois, 2019

Een overzicht van de actuele softwarepakketten, websites en apps die frequent door amateurastronomen worden gebruikt.

Er wordt dieper ingegaan op het leren werken met Stellarium. 

+32 9 264 36 74  -  info@armandpien.be

©2020 door UGent Volkssterrenwacht Armand Pien