Zonnekijkdag op 4 juli 2021

De weersvoorspellingen liegen er niet om: met een regenkans van meer dan 90% hebben we besloten om een aangepast - maar daarom zeker niet minder interessant! - vervangprogramma op de zonnekijkdag aan te bieden. 

AfficheA1Zonnekijkdag.jpg

Wat gaat niet door? 

  1. waarnemen vanaf het Sint - Pietersplein.  We nemen liever geen risico om onze dierbare mensen en hun materiaal te beschermen. 

  2. Raketten lanceren op de parking voor de sterrenwacht. 

Maar wat komt in de plaats? 

Veel interessants! 

  1. lezing omtrent de afwezigheid van de Zon (u leest het goed! Vanwaar komt dit kwakkelweer?)  om 14u15 en 15u45 

  2. lezingen over de Zon om 15u en 16u30 

  3. leuke activiteiten voor de kinderen! De allerkleinsten kunnen onze arme Zon helpen: die is immers zijn planeten kwijtgeraakt... Kunnen zij de Zon helpen hun planeten terug te vinden? Oudere kinderen kunnen zich uitleven in onze astronautenzoektocht: brengen ze die tot een goed einde, dan krijgen ze een heus astronautendiploma met onze zegen. Alle kinderen krijgen sowieso een klein prijsje.

  4. Onze sterrenwacht is open voor bezoek - kom onze telescopen bewonderen! Wie weet is er een klein opklaringetje en kan je toch nog de Zon waarnemen vanop ons grasveld.

  5. Alle activiteiten gaan door van 14u tot 17u.

Je hoeft niet te reserveren, maar volg de nog steeds geldende coronamaatregelen (handen ontsmetten, afstand houden, mondmasker waar nodig ...) 

Onze waarneemposten

787.gif

Bezig met laden...