top of page

zo 21 apr

|

UGent Volkssterrenwacht Armand Pien

Erfgoeddag 21 april 2024: thuis!

Geheel in het thema (thuis!) stellen we onze deuren open voor jong en oud op zondagnamiddag (14u tot 17u).

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Erfgoeddag 21 april 2024: thuis!
Erfgoeddag 21 april 2024: thuis!

Tijd en locatie

21 apr 2024, 14:00 – 17:00

UGent Volkssterrenwacht Armand Pien, Gezusters Lovelingstraat, 9000 Gent, België

Over het evenement

Op Erfgoeddag zwaaien we met plezier de deuren van onze sterrenwacht open.   Dit jaar doen we dat onder het erfgoedthema 'Thuis'.   Op onze sterrenwacht kan je dan:   

1. Je kosmische ruimte - adres te weten komen. Iedereen kent wel zijn thuisadres, maar hoe zit dat met ons ruimte - adres?  Ontdek het via onze zoektocht! (geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar). Ook de allerkleinsten kunnen aan de slag rond het thema 'thuis in de ruimte'.   

2. Koen Geukens, ruimtevaartspecialist bij sterrenwacht Urania, komt je gezin en iedereen die dat wil vertellen over waar de mens een thuis kan bouwen in de ruimte. Is dat überhaupt wel mogelijk? En wanneer dan? Wonen mensen nu al in de ruimte, en hoe ziet dat leven er dan uit?  

3. Liever vrij de sterrenwacht bezoeken? Dat kan ook natuurlijk. Kom je verwonderen over onze historische koepel met historische lenzentelescoop, al meer dan 115 jaar een vertrouwde thuis voor astronomen.     

De sterrenwacht is vrij toegankelijk tussen 14u en 17u. De lezing van Koen Geukens start om 15u en zal ongeveer 45 minuten duren. Vragen stellen achteraf is zeker mogelijk.   Een bezoek op erfgoeddag is gratis, maar vergeet zeker niet je plek te reserveren via onze pagina!

Tickets

  • Erfgoeddag

    € 0,00
    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page