Groepsbezoeken

 

Wat houdt dit in?

De vrijdagavonden zijn gereserveerd voor het ontvangen van bezoekers die in groep een geleid bezoek brengen aan de volkssterrenwacht.

2014_11_23_B_020.jpg

Praktisch

Reservatie: Het is nodig ruim op voorhand te reserveren voor een groepsbezoek. Hiervoor volstaat het een e-mail te sturen naar info@armandpien.be.

Een groepsbezoek wordt pas definitief vastgelegd als wij een voorschot van 15 euro ontvangen hebben (rekeningnummer: BE 76 4480 0768 2195).

Tijdstip: Standaard begint het groepsbezoek om 20u, en duurt het ongeveer 3 uren. Kleine afwijkingen zijn mogelijk, maar informeer hiervoor op voorhand.

Kostprijs: De prijs voor een groepsbezoek is €5,00 per persoon, met een minimum van €75,00.

Groep: Groepen kunnen maximaal uit 35 personen bestaan. 

Plaats van afspraak: De ingang van de volkssterrenwacht bevindt zich aan de zijkant van het gebouwencomplex in de Gezusters Lovelingstraat, ter hoogte van het hekken. Bij het binnengaan van het gebouw vindt u aan het einde van de gang de bel voor de volkssterrenwacht.

10.1.2020-19u50.JPG

Programma

Een groepsbezoek bestaat uit volgend standaard programma:

  • Verwelkoming en voorstelling van de historiek en werking van de volkssterrenwacht.

  • 3D-voorstelling: U heeft de keuze tussen drie voorstellingen: “Galilei’s bril”, een 3D voorstelling die een bijzondere kijk op het zonnestelsel biedt,"1000 Meteoren en Kometen", een documentaire in 3D over de kleine objecten in ons zonnestelsel of"Reizen door de ruimte", een documentaire over het avontuur van de ruimtevaart.

  • Rondleiding in de sterrenwacht met een bezoek aan het weerstation, de kleine koepel en de grote koepel. 

    Indien het weer het toelaat, worden beide telescopen op enkele hemelobjecten gericht, zoals de Maan, planeten, heldere nevels of sterrenclusters. U zult met eigen ogen de wonderen van het heelal kunnen waarnemen.

Heeft u nog specifieke vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

787.gif

Bezig met laden...