Groepsbezoeken

 

In groep de sterrenwacht bezoeken?

Wil je in groep (vanaf 15 personen) een bezoek brengen aan onze sterrenwacht? Dat kan! Je kan uit twee opties kiezen: of je komt met je groep op woensdag om 19u of wij reserveren een vrijdagavond voor je. 

2014_11_23_B_020.jpg

Praktisch

Wanneer?

- op woensdagen om 19u. Je kan met je groep om 20u aansluiten aan bij de publieksavond die start om 20u. Deze formule kost €3 per persoon. 

- op vrijdagavonden: dan hebben jij en je groep de sterrenwacht exclusief ter beschikking. Kostprijs: €5 per persoon.

Reservatie: Om voldoende medewerkers te kunnen vinden voor een groepsbezoek, luidt het credo 'hoe vroeger reserveren, hoe beter'. Stuur een mail naar info@armandpien.be met een voorstel (aantal leden, welke datum, ...) en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Een groepsbezoek wordt pas definitief vastgelegd als wij een voorschot van 15 euro ontvangen hebben (rekeningnummer: BE 76 4480 0768 2195).

Tijdstip: 

- op woensdag: start om 19u. Van 19u tot 20u is de sterrenwacht exclusief voor de groep. Vanaf 20u sluiten de deelnemers aan bij de reguliere publieksavond. Dat betekent dat andere bezoekers ook aanwezig zijn. Het einduur kan je zelf bepalen. 

op vrijdag: start om 20u. Doorgaans duurt een groepsbezoek 2,5 à 3 uren. 

Kostprijs:

woensdag: €3 per persoon

- vrijdag: € 5 per persoon.

Voor wie? 

Groepsbezoeken zijn er voor groepen vanaf 15 personen, of vanaf €75. 

We kunnen maximaal 35 personen ontvangen.  

10.1.2020-19u50.JPG

Programma

Een groepsbezoek bestaat uit volgend standaard programma:

  • Verwelkoming en voorstelling van de historiek en werking van de volkssterrenwacht.

  • 3D-voorstelling: U heeft de keuze tussen drie voorstellingen: “Galilei’s bril”, een 3D voorstelling die een bijzondere kijk op het zonnestelsel biedt,"1000 Meteoren en Kometen", een documentaire in 3D over de kleine objecten in ons zonnestelsel of"Reizen door de ruimte", een documentaire over het avontuur van de ruimtevaart.

  • Rondleiding in de sterrenwacht met een bezoek aan het weerstation, de kleine koepel en de grote koepel. 

    Indien het weer het toelaat, worden beide telescopen op enkele hemelobjecten gericht, zoals de Maan, planeten, heldere nevels of sterrenclusters. U zult met eigen ogen de wonderen van het heelal kunnen waarnemen.

Heeft u nog specifieke vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Ugent 5.jpg
787.gif

Bezig met laden...