OVER ONS

Individueel bezoek: Elke woensdagavond (kijkavond) kan je gratis en zonder reservatie binnen tussen 20u en 22u. Na 22u blijven we observeren, maar kan je niet meer binnen komen.

In de zomer - juni, juli en augustus - is de kijkavond om de twee weken (de precieze data worden aangekondigd op de website).

Ingang sterrenwacht: Lovelingstraat, 9000 Gent (geen huisnummer, de ingang is midden in de grote zijgevel van het Plateaugebouw van UGent).

Postadres: Rozier 44, 9000 Gent

Leveringen pakjes: Blandijnberg 2, 9000 Gent

Emailinfo@armandpien.be

Telefoon: 09-264.36.74

De sterrenwacht ligt in het centrum van Gent, en is gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Bekijk het plan onderaan voor meer info over openbaar vervoer en autoverkeer.

Openingsuren

 

Schoolbezoeken

Alle schooldagen tussen 9.00u en 17.00u

(enkel na reservatie, aanbellen bij aankomst).

Groepsbezoeken

Vrijdagavonden (enkel na reservatie, aanbellen bij aankomst).

Geschiedenis

Geschiedenis van de Gentse sterrenwacht

Structuur & werking

De UGent Volkssterrenwacht Armand Pien is één van de zes erkende volkssterrenwachten in Vlaanderen met een formele taak in de wetenschapseducatie en wetenschapscommunicatie voor de Vlaamse Gemeenschap.

De sterrenwacht is eigendom van de Universiteit Gent, maar wordt sinds 1996 uitgebaat als volkssterrenwacht door de vzw V.S.R.U.G. ("Vrienden van de oude Sterrenwacht van de Rijksuniversiteit Gent", opgericht in 1989). Naast de technische en logistieke ondersteuning van UGent wordt de werking gefinancierd via subsidies van de Vlaamse Gemeenschap.

 

Bezig met laden...

+32 9 264 36 74  -  info@armandpien.be

©2020 door UGent Volkssterrenwacht Armand Pien