top of page

Welkom op de UGent Volkssterrenwacht Armand Pien!

Je hebt vrije toegang tot de ruimtes van de sterrenwacht, indien daar één van onze medewerkers aanwezig is. Bij deze alvast het grondplan.

grondplan sterrenwacht.jpg

EERSTE VERDIEPING

ONTVANGST in zaal Pien. Je krijgt een korte uitleg over onze Volkssterrenwacht. Hier is ook de mogelijkheid om een drankje te bestellen.

3D-FILM ‘GALILEI’S BRIL’ in zaal Kepler. Een film van 25 minuten waarbij je een korte blik krijgt op ons zonnestelsel.

TOILETTEN

TWEEDE VERDIEPING

VARIA in zaal Maia. Hier kunnen verschillende thema’s aan bod komen: weer, ruimtevaart, zonnestelsel, waarnemen, …

DERDE VERDIEPING

MEADE-telescoop, in de Kleine Koepel. Hier krijg je uitleg over een reflectortelescoop en enkele interessante hemellichamen.

STERRENHEMEL & WEERTOESTELLEN op de weertuin. Bekijk bij open hemel met de telescopen de zichtbare hemellichamen (maan, zon, planeten, nevels). Luister naar de werking van onze weertoestellen.
Mogen we je vragen om op een verantwoorde manier aan de balustrade te staan.

HET WEER in het weerstation. Hier krijg je een uitleg over de verschillende parameters van het weer en kom je te weten wat de weersvoorspellingen zijn van de komende periode.

VIERDE VERDIEPING

DE HISTORISCHE TELESCOOP in de Grote Koepel. Laat je mond open vallen bij het zien van dit prachtig staaltje vakmanschap en het horen van de rijke geschiedenis dat onze telescoop bezit.
Gelieve het toestel op een afstand te bewonderen.

 

Geprikkeld door de boeiende wereld van de sterrenkunde? Maak je dan lid van onze sterrenwacht! Voor € 25 per jaar kan je deelnemer aan cursussen, deel uitmaken van één van onze werkgroepen en een hoop voordrachten meepikken.

 

Enkele werkgroepen zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Interesse?

Contacteer ons dan op info@armandpien.be.

OPGELET! Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

bottom of page