top of page

Sterren schitteren voor iedereen (SSVI)


Kinderen met een beperking en kansarme jongeren wereldwijd

Alle kinderen uit het bijzonder (speciaal) onderwijs en kwetsbare mensen moeten de kans krijgen de sterrenhemel te bewonderen met behulp van een telescoop. Dat is het uitgangspunt van de Werkgroep Kijkerbouw van de Volkssterrenwacht Armand Pien, naar een idee van Jean-Pierre Grootaerd met input van Harrie Rutten. Realisatie werkgroep Kijkerbouw. En samenwerking met UNIVERSE AWARENESS , SPACE AWARENESS en IAUHet project is aanwezig in 82 landen verspreid over alle continenten (update maart 2020).

Jaarlijks krijgen ook een aantal leerlingen de kans om het Europees Astronautencenter te bezoeken. ALLE leerlingen krijgen de kans. Doven, slechthorenden en kinderen van vluchtelingen kunnen hun aanvraag doen. 

Bekijk talrijke sfeerbeelden en video's van het project onder Media.

160065.png
  • Facebook

De telescoop van SSVI

Scholen voor bijzonder (speciaal) onderwijs en instellingen voor kinderen met een beperking kunnen via sponsoring een prachtige telescoop aankopen voor een symbolisch bedrag. Het gaat om een refractor Bresser Messier 90/900  De telescoop is een schenking van de firma BRESSER wordt geleverd met een door de VSRUG werkgroep Kijkerbouw  ontworpen robuuste zelfbouw montering. 

Dit jaar (2020) worden de telescopen verdeeld via een wedstrijd georganiseerd door het Office voor Astronomy Outreach van IAU. Deze bijzondere actie is mogelijk dank zij de firma BRESSER die  de telescoop levert.De firma GILBOS maakt aan kostprijs een aantal onderdelen voor onze montering.

5756.jpg

In samenwerking met:

Hieronder staan de belangrijkste partners van het project. De sponsoring van een heleboel andere mensen en firma’s die gratis of aan kostprijs materiaal en diensten leveren, maken het project extra waardevol. Wetenschap en techniek promoten bij een groep waar het minder vlot terecht komt is het uiteindelijke doel van het project.

Wij hebben ook uw steun hard nodig. Hoe? Ontdek het op de SSVI website.

bottom of page