top of page
voor de jeugd: Over ons

Voor de jeugd

Zomerkamp 'Sterren en planeten 2023'.

Ben je tussen 10 en 12 jaar oud (of heb je het 4de leerjaar achter de rug)? Kom dan naar ons sterren- en planetenkamp!

We kijken hier al volop uit naar de zomer van 2023, want dan komt er een nieuwe editie van ons zomerkamp aan! Van 10 tot en met 14 juli nemen we jullie mee op trip in ons zonnestelsel en ver daarbuiten.

Verwacht je aan allerlei geestige activiteiten rond onze planeten, onze Maan en de sterren. Wie is die dekselse planeet die de andere een loer wilt draaien? Hoe zorg je ervoor dat je een raket zo zwaar mogelijk kan laden en toch de ruimte inkrijgt? Ooit al eens maanpannenkoeken gegeten? Wil je je eigen telescoop bouwen? En wat als ... je plotseling wakker zou worden op Mars? Kom het allemaal ontdekken in ons zomerkamp. Schrijf je nu snel in!

 

Wanneer? maandag 10 juli tot en met vrijdag 14 juli, telkens van 9 tot 16u (opvang wordt voorzien tot 16u45).

Waar? UGent-Volkssterrenwacht Armand Pien, ingang via Gezusters Lovelingstraat, 9000 Gent. Kostprijs: € 135 euro* (waarvan €60 euro aan materiaalkosten).

Het aantal plaatsen is beperkt tot 15, dus snel zijn is de boodschap!

gentsterLogoLichtblauw.png
166542.jpg

De Gentsters zijn de jongerenwerking van de Gentse Volkssterrenwacht Armand Pien. Wij zijn tevens Gentse afdeling van de JVS, de jongerenvereniging voor Sterrenkunde. Zit je in het middelbaar, en ben je gefascineerd door alles wat te maken heeft met de ruimte? Dan kan je bij ons terecht! Twee keer per maand is er een bijeenkomst op zaterdag, en er wordt jaarlijks een vijfdelige jeugdcursus aangeboden voor de starters. 

  • Facebook

Space Lab

SpaceLab is de naam voor het STEM – traject dat UGent Volkssterrenwacht Armand Pien uitrolt voor tieners vanaf 10 jaar (soms 12 jaar, afhankelijk van het onderwerp). De sterrenwacht heeft meerdere STEM – trajecten: onze jeugdwerking Gentster is daar één van, naast ons zomerkamp, en dus ook Space Lab. Elke schoolvakantie richten we een Space Lab in, met workshops rond astronomie en ruimtevaart. Elk Space Lab heeft een ander thema. Er worden vijf Space Labs in 2022 ingericht, je kan ze hieronder allemaal terugvinden.

Op dinsdag 4 april 2023 organiseren we een SpaceLAB 'Aliens'. Klik hier voor meer info.

Je kan inschrijven via onderstaande knop.

Noteer ook alvast deze data in jouw agenda:

SpaceLab 'Waarnemen' op 30 oktober 2023

SpaceLab 'Astrofotografie' op 31 oktober 2023

SpaceLabPoster_blank.png
Zomerkamp
Gentster
Space Lab
bottom of page