top of page

za 22 okt

|

UGent Volkssterrenwacht Armand Pien

Voordracht astrofotografie

Lezing door Prof. Stijn Hertelé (UGent), Wouter D'hoye en Jan Scheers

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Voordracht astrofotografie
Voordracht astrofotografie

Tijd en locatie

22 okt 2022, 14:30 – 17:00 CEST

UGent Volkssterrenwacht Armand Pien, Gezusters Lovelingstraat, 9000 Gent, België

Over het evenement

Drie mensen van de werkgroep “Astrofotografie en Spectroscopie” van de Volkssterrenwacht Armand Pien zullen een boeiend verhaal vertellen over hun hobby.

Prof. Stijn Hertelé (UGent) is in zijn vrije tijd astrofotograaf. Hij zal een overzicht geven van de basistechnieken in de astrofotografie. Zijn sessie beantwoordt vragen zoals met welke opstelling je opnamen kan maken en hoe je ruwe data tot mooie beelden van sterren, nevels … kan verwerken.

Wouter D’hoye is een zeer verdienstelijke maanfotograaf. Hij zal tonen hoe een video-opname van de maan, opgenomen doorheen een telescoop, voldoende data bevat om een hoge resolutieopname te maken van het maanoppervlak. Zijn werk resulteert in uitzonderlijke opnamen, ook in kleur.

Jan Scheers is een astrofotograaf die vaak opnamen maakt met de remote netwerken van Slooh en Telescope Live. Hij maakt prachtige beelden van nevels in de Melkweg en van verre melkwegstelsels. Een techniek met narrowbandfilters zorgt voor zeer mooie kleurbeelden die ook nog veel wetenschappelijke informatie bevatten.

Tickets

  • Astrofotografie

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page