top of page

Op reis naar de ruimte met Fritz

Uitleenkoffer voor derde kleuterklas & eerste en tweede graad lager onderwijs

Op de UGent Volkssterrenwacht Armand Pien ontvangen we elk schooljaar heel wat kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste en tweede leerjaar. Allemaal zijn ze betoverd door het wonder van het heelal en de ruimtevaart. Dat zette ons aan het denken: hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze magie niet stopt aan de poorten van de sterrenwacht?

Het resultaat van die denkoefening ligt hier voor u. Wij bieden antwoorden op o.a. volgende vragen: Waarom is de Zon zo belangrijk voor ons mensen? Hoe pak je je koffer naar het Internationale Ruimtestation? Hoe bestuur je een robotwagen op 58 miljoen kilometer afstand van de Aarde? Welk prachtig geheim delen de Grote en de Kleine Beer? Hoe groot is onze Zon in vergelijking met de poolster?

Dit kant-en-klare doepakket biedt u een leidraad waarmee u al deze vragen op kindermaat kan beantwoorden.

‘Op reis naar de ruimte met Fritz’ zit boordevol praktische activiteiten rond astronomie en ruimtevaart, uitgewerkt in vijf delen. Denk aan: twee heuse telescopen, een planetenpad, autootje op zonne-energie,  raketinstallatie, tal van proefjes...

Per deel vind je de didactische handleiding voor leerkrachten, en aanvullend materiaal samen met tips voor extra activiteiten. 

Beschikbaarheid van de Fritz-koffer? Blader even door onze agenda. De koffer is een gratis dienst, aangeboden door ESERO Belgium.

Uitleenkoffer gebruikt? Vertel ons wat je denkt.

Help ons met het verbeteren van de Fritz-koffer. Ideeën, opmerkingen en ervaringen delen kan ook voor jou interessant zijn! Ontleen je deze koffer in de toekomst weer, dan kan het zijn dat je daarmee, naast andere klassen, de ervaring in je eigen klas ook leuker hebt gemaakt. Ook de positieve en praktische zaken mogen in de verf gezet worden, want daarmee weten we in welke richten we verder moeten. Alvast bedankt voor de reactie die je hieronder achterlaat.

bottom of page