Op reis naar de ruimte met Fritz

Uitleenkoffer voor derde kleuterklas en eerste graad lager onderwijs

Op de UGent Volkssterrenwacht Armand Pien ontvangen we elk schooljaar heel wat kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste en tweede leerjaar. Allemaal zijn ze betoverd door het wonder van het heelal en de ruimtevaart. Dat zette ons aan het denken: hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze magie niet stopt aan de poorten van de sterrenwacht?

Het resultaat van die denkoefening ligt hier voor u. Wij bieden antwoorden op o.a. volgende vragen: Waarom is de Zon zo belangrijk voor ons mensen? Hoe pak je je koffer naar het Internationale Ruimtestation? Hoe bestuur je een robotwagen op 58 miljoen kilometer afstand van de Aarde? Welk prachtig geheim delen de Grote en de Kleine Beer? Hoe groot is onze Zon in vergelijking met de poolster?

Dit kant-en-klare doepakket biedt u een leidraad waarmee u al deze vragen op kindermaat kan beantwoorden.

‘Op reis naar de ruimte met Fritz’ zit boordevol praktische activiteiten rond astronomie en ruimtevaart, uitgewerkt in vijf delen. Denk aan: twee heuse telescopen, een planetenpad, autootje op zonne-energie,  raketinstallatie, tal van proefjes...

Per deel vind je de didactische handleiding voor leerkrachten, en aanvullend materiaal samen met tips voor extra activiteiten. 

Deel 1: Planetenpad

Deel 2: Programmeren voor kids

Deel 3: Raketlancering

Deel 4: Astronautenpak

Deel 5: Sterrenhemel

Extra informatie

+32 9 264 36 74  -  info@armandpien.be

©2020 door UGent Volkssterrenwacht Armand Pien