De Dag van de Wetenschap 2020 Digitaal met Live Show
Programma 22-11-2020

01/

14u00 - 14u50

live show met ESA

DVDW.png

Wetenschapper Hans Huybrighs

De man werkt als onderzoeker van Jupitermanen mee aan de JUICE missie. Deze prestigieuze Europese sonde gaat onderzoek doen naar drie Jupitermanen die een oceaan van vloeibaar water bevatten. En waar water is, is misschien wel ... Dus wie zich afvraagt of we alleen zijn in het Zonnestelsel moet zeker meekijken, en kan zelf ook vragen en opmerkingen voorleggen aan de wetenschapper van dienst.

02/

15u10 - 16u00

live show met Koen Geukens

DVDW.png

Ruimtevaart en milieu

Live show over de impact van ruimtevaart op het milieu, een breed en onderbelicht onderwerp dat we met plezier in de spotlights plaatsen. In dit deel doen we het zonder beroepswetenschapper, maar we beschikken over een grondig vooronderzoek van onze gedreven medewerker Maaike. Als ruimtevaart-liefhebbers moeten we opletten dat we niet bevooroordeeld zijn, dus confronteren we de realiteit met jouw opmerkingen, die je net zoals in deel 1 kan posten tijdens de show op onze social media kanalen.

03/

doorlopend bezoek

van de sterrenwacht in 360°VR

DVDW.png

Bezoek aan de sterrenwacht

Snuister eens in ons weerstation, proef de sfeer in onze historische en moderne koepel en bewonder het stadsuitzicht vanop ons graspleintje. 

rNOT9gP8.jpeg
blob_edited.jpg

Gastspreker

Hans Huybrighs

Hans Huybrighs werkt als Research Fellow bij de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA). Hij bestudeert de atmosferen van de manen van Jupiter en draagt bij aan de voorbereidingen van een nieuwe Europese ruimtemissie naar Jupiter.

spacenight_d_0_edited.jpg

Gastspreker

Koen Geukens

Koen schrijft artikels voor Heelal, verzorgt het wekelijkse “Nieuws Uit De Ruimtevaart” en is sinds 2018 educatieve medewerker bij Volkssterrenwacht Urania te Hove.

Hij bezocht o.m. het Kennedy Space Center, de Russische lanceerbasis van Baikonur en de Europese basis in Frans Guyana.

profiel2014_edited.jpg

Gastheer en 't Ruimtekabinet

Pieter Mestdagh

Pieter is een educatieve medewerker van de UGent Volkssterrenwacht Armand Pien.

Naast ondersteuning van de organisatie van de sterrenwacht is hij ook de podcast- gastheer van 't Ruimtekabinet en geeft o.a. crash courses over ruimtevaart.

11822422_1620285634924038_19764264434031

Gastvrouw en Social Media

Maaike Dubois

Als educatieve medewerker van de UGent Volkssterrenwacht Armand Pien, ontwikkelt Maaike workshops voor schoolbezoeken, en ze beheert onze kleuterkoffer en de social media. Ze geeft o.a. crash courses over het weer en klimaat.

download_edited.jpg

Website en Live Stream

Vincent Verhoeven

Als educatieve medewerker van de UGent Volkssterrenwacht Armand Pien, is Vincent naast klasbezoeken begeleiden, vooral bezig met de nieuwe ICT ondersteuning van de sterrenwacht voor interne werking, maar ook met de website en alternatieve media zoals 3D en 360°VR.

787.gif

Bezig met laden...