top of page
R (2).jfif

Nacht van de Duisternis

Net zoals voorgaande jaren nemen we deel aan de Nacht van de Duisternis! Dit evenement, georganiseerd door de werkgroep Lichthinder van de Vereniging voor Sterrenkunde wil onze nachthemel, nu ja, in de spotlight zetten en daarbij de steeds groter wordende problematiek van lichthinder aankaarten. Heel wat gemeenten en steden doen die avond dan ook de verlichting uit, waardoor onze hemel een glansrol krijgt. Een uitgelezen kans dus om te kijken welke planeten we kunnen zien, welke sterrenbeelden duidelijk zichtbaar zijn en in welke fase de Maan zich bevindt.

Er zijn activiteiten op 4 verschillende locaties, zoals je hieronder terugvindt. Een speciale aandacht gaat hier naar de reservering van onze sterrenwandeling in de Bourgoyen.

Nacht van de duisternis 2023.png

4 verschillende locaties

Sterrenwandeling

Wat mag je verwachten? Onze medewerkers nemen je mee op sleeptouw in de Bourgoyen voor een mooie wandeling van ongeveer 2 kilometer. Halverwege staan er telescopen opgesteld en geven we uitleg bij wat je kan zien aan de hemel. Dit evenement is bijzonder kindvriendelijk! Heb je een fysieke beperking? Laat het ons weten bij inschrijving, dan kunnen we gepaste maatregelen voorzien om je comfortabel te onthalen. 

Het enige wat ons enthousiasme wel eens zou kunnen temperen, is het weer.

Stel nu dat het pijpenstelen zou regenen, of dat het gewoon domweg te bewolkt is om ook maar iets te zien, dan voorzien we een vervangprogramma in de cafetaria aan de ingang van de Bourgoyen of we annuleren de activiteit. Je zal hiervoor steeds tijdig verwittigd worden.

bottom of page