top of page

za 03 feb

|

UGent Volkssterrenwacht Armand Pien

Lezing Samuel Helsen: klimaatverandering

In deze lezing gaat Samuel Helsen dieper in op de oorzaken van de huidige klimaatverstoring, wat de gevolgen zijn van de klimaatopwarming en wat we moeten ondernemen...

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing Samuel Helsen: klimaatverandering
Lezing Samuel Helsen: klimaatverandering

Tijd en locatie

03 feb 2024, 14:30 – 16:00

UGent Volkssterrenwacht Armand Pien, Gezusters Lovelingstraat, 9000 Gent, België

Over het evenement

Klimaatverandering is de jongste tijd alomtegenwoordig. Hittegolven, het smelten van ijskappen en gletsjers, de stijging van de zeespiegel, overstromingen, droogte, bosbranden … Overal wordt ons klimaat extremer. Samuel Helsen vertelt er ons alles over in een boeiende lezing. Hij neemt ons mee naar de wetenschap achter de klimaatverandering en vertelt ons o.m. wat ‘klimaatrechtvaardigheid’ is. Wat moeten we doen om klimaatopwarming tegen te gaan? Zijn we op koers om de doelstellingen van het Parijsakkoord te halen? Op heel veel vragen rond klimaat krijg je een duidelijk antwoord!

Samuel Helsen heeft een master in de richting Geografie, met specialisatie weersvoorspelling en klimaatwetenschap. Na z'n studies was hij enkele jaren actief als klimaatwetenschapper aan de KU Leuven. Momenteel is hij actief als weer- en klimaatexpert en onder meer Meteoroloog bij NoodweerBenelux. Samuel is intussen gekend bij een breed publiek als de ‘regionale weerman van de Kempen’. In zijn vrije tijd schrijft hij vaak weer- en klimaatgerelateerde blogs voor NoodweerBenelux en EOS-Wetenschap en verzorgt hij regelmatig lezingen over weer en klimaat.

Deze lezing gaat door op de sterrenwacht in de Gezusters Lovelingstraat te Gent.

Je bent welkom op de eerste verdieping van onze sterrenwacht in Zaal Kepler.

De deuren gaan open om 14u15.

De lezing start stipt om 14u30

Einde voorzien omstreeks 16u.

Toegang: €5 per persoon

Tickets

  • Lezing Samuel Helsen

    € 5,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page