top of page

za 14 okt

|

Gent

Nacht van de Duisternis: sterrenwandeling, Bourgoyen Gent (19u30-22u) 2 GROEPEN

Maak met je gezin een sterrenwandeling in dit prachtige Gentse natuurdomein!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Nacht van de Duisternis: sterrenwandeling, Bourgoyen Gent (19u30-22u) 2 GROEPEN
Nacht van de Duisternis: sterrenwandeling, Bourgoyen Gent (19u30-22u) 2 GROEPEN

Tijd en locatie

14 okt 2023, 19:30 – 22:00

Gent, Driepikkelstraat 32, 9030 Gent, België

Over het evenement

Op zaterdagavond 14 oktober (tijdens nacht van de duisternis) zorgen we ervoor dat je geen hand voor ogen meer kan zien!

Niet dat we iets kwaad in de zin hebben, geen zorgen, maar we willen hiermee samen met heel wat andere actoren je laten ervaren wat het echte donker ook alweer is.

We leven vandaag in een zee van licht, ook ’s nachts. Dat heeft tal van gevolgen: voor ons welzijn, maar vooral voor dat van vele insecten, planten en dieren. Honderd jaar geleden moet het mogelijk geweest zijn om de Melkweg te zien vanuit ons land, vandaag is dat al lang niet meer denkbaar. Zo verliezen heel wat mensen de band met onze nachthemel èn zo ook met een groot deel van onze natuur.

Voor één keer doven we dus de lichten en hopen we op een heldere hemel: zo kunnen we samen met jou het zwerk in al zijn pracht bewonderen!

Je kan dat op maar liefst vier locaties doen. Meer info op: 

https://www.armandpien.be/nacht-van-de-duisternis

Hier kan je inschrijven voor een avondwandeling in de hopelijk donkere Bourgoyen.

De eerste groep start om 19u30 (einde voorzien rond 21u)

De tweede groep start om 20u30 (einde voorzien rond 22u)

Op deze wandeling leer je de meest prominente sterrenbeelden kennen, en krijg je de kans om door onze telescopen het zwerk te bestuderen. We spenderen een bijzonder stukje aan vleermuizen (onder leiding van Willem Bockx, gids bij natuurpunt) en Stijn Vanderheiden geeft je tussendoor alle info omtrent lichthinder. Het belooft een boeiende avond te worden!

Bij niet-helder weer voorzien we een vervangprogramma in de cafetaria aan de ingang van de Bourgoyen of annuleren we. Hiervoor zal je steeds tijdig verwittigd worden.

Praktisch: indien jullie tijdens de wandeling een lichtje zouden meebrengen, gelieve enkel rood (of heel flauw wit) licht te willen gebruiken aub.

Tickets

 • Wandeling Bourgoyen 19u30-21u

  Met dit ticket kan je deelnemen aan de sterrenwandeling in de Bourgoyen op de Nacht van de Duisternis (14 oktober 2023). Je kan vanaf 19u15 terecht aan de ingang van het natuurdomein. De wandeling vertrekt om 19u30 en zal ongeveer anderhalf uur duren. De afstand is ongeveer 2 kilometer. Dit evenement is bijzonder kindvriendelijk! Heb je een fysieke beperking? Laat het ons weten bij inschrijving, dan kunnen we gepaste maatregelen voorzien om je comfortabel te onthalen.

  € 5,00
  Uitverkocht
 • Wandeling Bourgoyen 20u30-22u

  Met dit ticket kan je deelnemen aan de sterrenwandeling om 20u30 in de Bourgoyen op de Nacht van de Duisternis (14 oktober 2023). Je kan vanaf 20u15 terecht aan de ingang van het natuurdomein. De wandeling vertrekt om 20u30 en zal ongeveer anderhalf uur duren. De afstand is ongeveer 2 kilometer. Dit evenement is bijzonder kindvriendelijk! Heb je een fysieke beperking? Laat het ons weten bij inschrijving, dan kunnen we gepaste maatregelen voorzien om je comfortabel te onthalen.

  € 5,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page