top of page

za 09 okt

|

Gent

Nacht van de Duisternis: sterrenwandeling, Bourgoyen Gent

Maak met je gezin een sterrenwandeling in dit prachtige Gentse natuurdomein!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Nacht van de Duisternis: sterrenwandeling, Bourgoyen Gent
Nacht van de Duisternis: sterrenwandeling, Bourgoyen Gent

Tijd en locatie

09 okt 2021, 21:00 – 22:00

Gent, Driepikkelstraat 32, 9030 Gent, België

Over het evenement

Eindelijk kunnen we opnieuw deelnemen aan de Nacht van de Duisternis! Dit evenement, georganiseerd door de werkgroep Lichthinder van de Vereniging voor Sterrenkunde wil onze nachthemel, nu ja, in de spotlight zetten en daarbij de steeds groter wordende problematiek van lichthinder aankaarten. Heel wat gemeenten en steden doen die avond dan ook de verlichting uit, waardoor onze hemel een glansrol krijgt. Een uitgelezen kans dus om te kijken welke planeten we kunnen zien, welke sterrenbeelden duidelijk zichtbaar zijn en in welke fase de Maan zich bevindt. 

Wij gaan met onze sterrenwacht ook naar buiten en trekken de Bourgoyen in, samen met jou! Breng je familie en kinderen zeker mee, want het wordt een fijne wandeling door de natuur met onze hoofden in onze nek. 

Je kan inschrijven voor twee tijdsslots. Het eerste is van 20u tot 21u (onthaal aan het gebouw in de Driepikkelstraat 32 in Mariakerke vanaf 19u30). 

Het tweede is van 21u tot 22u (onthaal vanaf 20u45)

Wat mag je verwachten? Onze medewerkers nemen je mee op sleeptouw in de Bourgoyen voor een mooie wandeling van ongeveer 2 kilometer. Halverwege staan er telescopen opgesteld en geven we uitleg bij wat je kan zien aan de hemel. Dit evenement is bijzonder kindvriendelijk! Heb je een fysieke beperking? Laat het ons weten bij inschrijving, dan kunnen we gepaste maatregelen voorzien om je comfortabel te onthalen. 

Het enige wat ons enthousiasme wel eens zou kunnen temperen, is het weer. Stel nu dat het pijpenstelen zou regenen, of dat het gewoon domweg te bewolkt is om ook maar iets te zien, dan zullen we helaas moeten annuleren. In dat geval sturen we je de dag zelf een mailtje. 

Tickets

 • Sterrenwandeling Bourgoyen 20u

  Met dit ticket kan je deelnemen aan de sterrenwandeling in de Bourgoyen op de Nacht van de Duisternis (9 oktober 2021). Je kan vanaf 19u30 terecht aan de ingang van het natuurdomein. De wandeling vertrekt om 20u en zal ongeveer een uurtje duren. De afstand is ongeveer 2 kilometer. Dit evenement is bijzonder kindvriendelijk! Heb je een fysieke beperking? Laat het ons weten bij inschrijving, dan kunnen we gepaste maatregelen voorzien om je comfortabel te onthalen.

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op
 • Sterrenwandeling Bourgoyen 21u

  Met dit ticket kan je deelnemen aan de sterrenwandeling om 21u in de Bourgoyen op de Nacht van de Duisternis (9 oktober 2021). Je kan vanaf 20u45 terecht aan de ingang van het natuurdomein. De wandeling vertrekt om 21u en zal ongeveer een uurtje duren. De afstand is ongeveer 2 kilometer. Dit evenement is bijzonder kindvriendelijk! Heb je een fysieke beperking? Laat het ons weten bij inschrijving, dan kunnen we gepaste maatregelen voorzien om je comfortabel te onthalen.

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page