top of page

za 03 dec

|

Gent

Sterrenkijkdagen zaterdag 3 december 2022 (20u-22u)

Wist je dat er in Vlaanderen zes volkssterrenwachten zijn? En alle zes gooien ze op 2 en 3 december hun deuren open voor de jaarlijkse sterrenkijkdagen. Twee heerlijke waarneemavonden dus, en uw favoriete sterrenwacht ontbreekt uiteraard niet op het appel. Van 20u tot 22u kan je bij ons terecht...

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Sterrenkijkdagen zaterdag 3 december 2022 (20u-22u)
Sterrenkijkdagen zaterdag 3 december 2022 (20u-22u)

Tijd en locatie

03 dec 2022, 20:00 – 22:00 CET

Gent, Gezusters Lovelingstraat, 9000 Gent, België

Over het evenement

Wist je dat er in Vlaanderen zes volkssterrenwachten zijn? En alle zes gooien ze op 2 en 3 december hun deuren open voor de jaarlijkse sterrenkijkdagen. Twee heerlijke waarneemavonden dus, en uw favoriete sterrenwacht ontbreekt uiteraard niet op het appel. Van 20u tot 22u kan je bij ons terecht voor het betere waarneemwerk, of in het geval van niet-helder weer, het betere uitlegwerk over de schoonheid van onze nachthemel.

Kinderen kunnen - naast het ontdekken van de telescopen - ook het spel van de verloren gelopen ster Betelgeuse spelen! Een leuk ontdekkingsspel doorheen de sterrenwacht waar de ouders stiekem ook plezier zullen aan beleven.

Extra: onze werkgroep waarnemen staat op zaterdag 3 december in Het Leen (Eeklo). Hiervoor is geen reservatie nodig.

Tickets

  • Zaterdag 3 dec 20u-22u

    Dit jaar richten we onze aandacht op de sterrenbeelden want STERREN spreken nu eenmaal tot de verBEELDing. Tijdens de sterrenkijkdagen kom je te weten welke sterrenbeelden er allemaal aan onze hemel staan, hoe ze ontstaan zijn en hoe je ze makkelijk kan terugvinden.

    € 0,00
    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page