top of page

do 28 okt

|

UGent Volkssterrenwacht Armand Pien

Voordracht International Asteroid Day

Op woensdag 30 juni 2021 was er op de sterrenwacht een thema-avond ter gelegenheid van de verjaardag van de Toengoeska-explosie die plaats greep op 30 juni 1908. Op donderdag 28 oktober is er een update betreffende ‘Asteroid Day’ en bespreken wij de mogelijke toekomstige gevaren vanuit de ruimte.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Voordracht International Asteroid Day
Voordracht International Asteroid Day

Tijd en locatie

28 okt 2021, 20:30 – 22:00 CEST

UGent Volkssterrenwacht Armand Pien, Gezusters Lovelingstraat, 9000 Gent, België

Over het evenement

Op woensdag 30 juni 2021 was er op de sterrenwacht een thema-avond ter gelegenheid van de verjaardag van de Toengoeska-explosie die plaats greep op 30 juni 1908.

Op donderdag 28 oktober is er een update betreffende ‘Asteroid Day’ en bespreken wij de mogelijke toekomstige gevaren vanuit de ruimte.

Asteroïden en zelfs kometen passeren soms als aardscheerder de Aarde en de overige planeten, maar meestal gebeurt dit op veilige afstand en zijn er dan ook geen gevaren voor eventuele inslagen.

Het is echter gewenst deze objecten tijdig op te sporen, hun traject te bepalen en verder op te volgen. Dankzij grote telescopen als de MMT, de Magellan, de VLT, de Gran Telescopio Canarias, en nog vele andere, is die opdracht vanop Aarde best wel mogelijk.

De voordracht omvat naast een opsomming van eventuele gevaren vanuit de ruimte, een korte bespreking van de ontstaansgeschiedenis van het Zonnestelsel, een overzicht van de grootste inslagkraters op Aarde en van enkele uitzonderlijke meteoriet-exemplaren.

Tijdens deze voordracht zijn tevens enkele kleine exemplaren van meteorieten te bewonderen, aangekocht op veilingen, afkomstig van de Maan, Mars, Vesta en onbenoemde asteroïden.

De voordracht begint stipt om 20u30 en zal anderhalf uur duren. Inschrijven via de website is een noodzaak. Ga naar “Activiteiten ...”.

Tickets

  • Voordracht Asteroid Day

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page