top of page

zo 28 nov

|

UGent Armand Pien auditorium L

Dag van de Wetenschap 2021

Doorheen een parcours van 6 Pecha Kucha's brengen onze medewerkers jullie het verhaal van de moeizame kanten in de historiek van de telescoop, prof. Arjen Van der Wel vertelt ons over sterrenstelsels en de kinderen kunnen bij ons terecht voor een heuse planetenzoektocht of astronautenqueeste.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Dag van de Wetenschap 2021
Dag van de Wetenschap 2021

Tijd en locatie

28 nov 2021, 14:00 – 17:00

UGent Armand Pien auditorium L, Gezusters Lovelingstraat, 9000 Gent, België

Over het evenement

 • Pecha Kucha over "Vallen en opstaan in de geschiedenis van de telescoop"

Doorheen 6 Pecha Kucha's, een presentatievorm waarmee 20 plaatjes van elks 20 seconden gebruikt worden, brengen onze medewerkers het verhaal van de moeizame kanten in de historiek van de telescoop. Het gaat vooral om momenten in de geschiedenis waar soms “het overenthousiasme” de hand overneemt en kan zorgen voor moeilijke situaties of misinterpretaties.

 • Voordracht "Ontstaan en evolutie van sterrenstelsels"

Prof. Arjen Van der Wel vertelt ons over o.a. hoe sterrenstelsels ontstaan. Deze boeiende voordracht staat mee in het teken van de telescoop, aangezien de link gemaakt wordt met het toekomstig onderzoek door de "James Web Space Telescope".

Sterrenstelsels maken het ontstaan van sterren, planeten en leven mogelijk, en vormen met elkaar de structuur van het heelal als geheel. Kennis van hun ontstaansgeschiedenis is dus een onmisbare schakel in onze zoektocht naar antwoorden op de grootste vragen. Hun fotogenieke verschijning inspireert zowel wetenschappers als het brede publiek, en deze lezing vertelt het verhaal van de vorming en evolutie van sterrenstelsels, van kort na de Oerknal tot de veelzijdige pracht die we zien in het hedendaagse heelal.

 • Kinderactiviteit: doorlopend van 14u tot 17u geen inschrijving nodig

Terwijl de ouders luisteren, krijgen ook de kinderen een opdrachtje. Kinderen kunnen bij ons terecht voor een heuse planetenzoektocht of astronautenqueeste.

Ticket uitgeprint of digitaal tonen verplicht! Alvast bedankt voor je behulpzaamheid.

LET OP:

 • Het is verplicht om je COVID-certificaat te tonen via QR-scan met je identiteitskaart (app: https://covidsafe.be).
 • Neem ook je reserveringsticket digitaal of op papier mee met de QR-scan.
 • Kijk hier het tijdstip na van je tijdslot.
 • Gelieve op tijd te verwittigen indien je niet kan komen. We willen de vlotte werking van onze sterrenwacht garanderen en niet onnodig medewerkers inschakelen voor lege ruimtes. Verwittigen kan snel via de chatbox rechtsonder op de website.

Mondmasker is wettelijk verplicht (+10j). De activiteiten van de sterrenwacht vallen onder "musea en auditoria".

Meer informatie over de maatregelen is te vinden op: https://www.armandpien.be/status-covid-19

Tickets

 • 14u-15u "Pecha Kucha"-reeks

  Doorheen 6 Pecha Kucha's, een presentatievorm waarmee 20 plaatjes van elks 20 seconden gebruikt worden, brengen onze medewerkers het verhaal van de moeizame kanten in de historiek van de telescoop. Het gaat vooral om momenten in de geschiedenis waar soms “het overenthousiasme” de hand overneemt en kan zorgen voor moeilijke situaties of misinterpretaties. Wees op tijd voor de ticket en COVID-safe controle, want we beginnen stipt met de Pecha Kucha's. De deuren gaan open vanaf 13u30.

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op
 • 15u-16u "Pecha Kucha"-reeks

  Doorheen 6 Pecha Kucha's, een presentatievorm waarmee 20 plaatjes van elks 20 seconden gebruikt worden, brengen onze medewerkers het verhaal van de moeizame kanten in de historiek van de telescoop. Het gaat vooral om momenten in de geschiedenis waar soms “het overenthousiasme” de hand overneemt en kan zorgen voor moeilijke situaties of misinterpretaties. Wees op tijd voor de ticket en COVID-safe controle, want we beginnen stipt met de Pecha Kucha's. De deuren gaan open vanaf 14u30.

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op
 • 15u-16u "Pecha Kucha"-reeks

  Doorheen 6 Pecha Kucha's, een presentatievorm waarmee 20 plaatjes van elks 20 seconden gebruikt worden, brengen onze medewerkers het verhaal van de moeizame kanten in de historiek van de telescoop. Het gaat vooral om momenten in de geschiedenis waar soms “het overenthousiasme” de hand overneemt en kan zorgen voor moeilijke situaties of misinterpretaties. Wees op tijd voor de ticket en COVID-safe controle, want we beginnen stipt met de Pecha Kucha's. De deuren gaan open vanaf 15u30.

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op
 • 14u30: Voordracht Van der Wel

  Prof. Arjen Van der Wel vertelt ons over o.a. hoe sterrenstelsels ontstaan. Deze boeiende voordracht staat mee in het teken van de telescoop, aangezien de link gemaakt wordt met het toekomstig onderzoek met de "James Webb Space Telescope". Sterrenstelsels maken het ontstaan van sterren, planeten en leven mogelijk, en vormen met elkaar de structuur van het heelal als geheel. Kennis van hun ontstaansgeschiedenis is dus een onmisbare schakel in onze zoektocht naar antwoorden op de grootste vragen.

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page