ONLINE CRASH COURSE  Leven zoeken op Mars

Instructies voor deelnemers

Na het bekijken van de introductie presentatie op de cursuspagina kan je meteen deelnemen aan onze cursus. Je dient een vraag in waarover je graag in gesprek wilt gaan met de lesgever. Dit kan op twee manieren:

Optie 1: Je kan je vraag voorleggen aan de lesgever in een opgenomen videogesprek. waar je zelf aan deelneemt.

Optie 2: Je dient alleen maar je vraag in (schriftelijk), en de lesgever maakt een antwoordvideo zonder jou.

Bij optie 1 zal de lesgever je contacteren per email om een afspraak te maken voor een videogesprek. Het gesprek tussen jou en de lesgever wordt opgenomen, en de video wordt onderaan de cursuspagina bij de behandelde onderwerpen gepubliceerd. bij optie 2 hoef je zelf niets te doen. Na een tijd zal een antwoordvideo verschijnen bij 'behandelde onderwerpen'.

uitgebreide instructies:

Hoe kan ik mijn vraag stellen of opmerking geven?


Op de pagina van de cursus kan je naar "dien je vraag in" gaan (navigatiemenu aan de rechterkant), en vrijuit schrijven welke vraag of reactie je hebt. Je geeft daarbij je naam en emailadres op, en eventueel het moment dat je liefst zou gecontacteerd worden voor een videogesprek. Je naam zal achteraf zichtbaar zijn, je emailadres niet. Indien je kiest om zelf niet in de antwoordvideo te verschijnen, dan hoef je na het indienen van de vraag niets meer te doen.
Welke vragen of opmerkingen kan ik indienen?


Alle reacties die te maken hebben met het cursusonderwerp zijn welkom. Kijk eerst even naar de reacties van andere deelnemers (te zien op de cursuspagina "Behandelde onderwerpen") om te weten of uw vraag misschien al aan bod gekomen is. Je kan eventueel ook dieper ingaan op één van die onderwerpen die al aan bod kwamen.
Wordt mijn vraag altijd behandeld?


We proberen zoveel mogelijk alle vragen te beantwoorden, maar we zijn beperkt in de tijd die we aan deze cursus kunnen spenderen. Dat betekent dat er toch vragen onbehandeld kunnen blijven als er veel binnen komen. De lesgever zal ernaar streven om zoveel mogelijk vragen te behandelen. Indien niet met een videogesprek, dan toch nog met een kort schriftelijk antwoord. Elk antwoord zal gepubliceerd worden op de cursuspagina, hetzij in een videogesprek, hetzij als geschreven antwoord.
Kan ik een vraag indienen zonder dat die zichtbaar is voor anderen?


Nee, deze cursus is erop gericht om in groep het lesonderwerp te behandelen. Ook anoniem reageren is niet mogelijk, want we willen de antwoorden graag persoonlijk bezorgen, en je de kans laten om in directe dialoog te gaan. Bij "naam" kan je wel bijvoorbeeld alleen je initialen invullen of alleen je voornaam.
Ik heb meer dan 1 vraag, moet ik die apart indienen?


Ja voor elke vraag vul je opnieuw de vakjes in onder "Dien je vraag in". In elk videogesprek zullen we ook slechts 1 vraag beantwoorden. Na afloop zullen we de opgenomen video’s per thema rangschikken op de cursuspagina.
Hoe gebeurt een videogesprek met de lesgever technisch?


De lesgever zal na onderlinge afspraak een internet-link (URL) naar je sturen per email. Het volstaat om op de link te klikken, en je zal automatisch in het videogesprek terecht komen. Je moet daarvoor geen extra software op je computer installeren.
Welk materiaal heb ik nodig?


Een computer met webcam en (eventueel ingebouwde) microfoon ofwel een tablet of smartphone. Een gewone internetverbinding.
Kan ik iets doen om degelijke geluids- en beeldkwaliteit te hebben?


Beeldkwaliteit is meestal geen probleem. Een standaard webcam (in laptops en tablets ingebouwd net boven het scherm) volstaat.

Geluidskwaliteit is kritischer. Indien je een externe microfoon hebt, kan je die beter gebruiken in plaats van de ingebouwde microfoon van je computer. Maar het is zeker niet noodzakelijk.

Kies voor het gesprek een plaats waar niet teveel geluidsweerkaatsing is, en waar geen storende achtergrondgeluiden zijn.

Als je een smartphone of tablet gebruikt die je in je handen vasthoudt, let er dan op om die niet voortdurende te bewegen tijdens het gesprek. Hou hem horizontaal, zodat je geen smal vertikaal beeld doorstuurt.
Ben ik verplicht om in beeld te komen?


Nee, we kunnen ook een video opnemen waarop alleen de lesgever te zien is, en waarop je stem te horen is (zonder beeld). Maar de voorkeur gaat naar een beeld van zowel de vraagsteller als de lesgever. Het is juist de bedoeling om de gemeenschap van geïnteresseerden sterk te betrekken bij deze online cursus. Daarnaast is er optie 2 om helemaal niet deel te nemen aan de antwoordvideo, en je vraag enkel schriftelijk in te dienen.
Hoe lang mag 1 video duren?


We proberen de video’s te beperken tot 5 minuten, maar indien nodig kunnen we daar over gaan, vooral als de vraagsteller in discusie gaat of bijvragen stelt. In de nabewerking kunnen opgenomen video’s ook ingekort worden, dus niet noodzakelijk het volledige gesprek wordt gepubliceerd.
I don't speak Flemish, can I do a video call in English?


Yes, you can have the conversation in English. The teacher will answer you in English too.
Kan iedereen deelnemen?


Een crash course van de UGent Volkssterrenwacht Armand Pien is normaal alleen (gratis) toegankelijk voor onze leden. Maar dit is onze eerste online crash course, en dus nogal experimenteel. In deze fase hebben we geopteerd om alle geïnteresseerden toe te laten tot de cursus. Iedereen mag dus deelnemen zonder inschrijving.
Moet ik inschrijven?


Inschrijven is niet nodig. Iedereen kan meteen na het bekijken van de inleidende presentatie reageren.
Kan ik deelnemen als ik totaal geen voorkennis heb over het thema?


Ja, iedereen is welkom, van totale beginners tot gevorderden. Tijdens het videogesprek met de lesgever, kan je zelf aangeven of je het antwoord volledig begrepen hebt, en waar nodig wordt het verder verduidelijkt.
Ik heb de start van de online cursus gemist, kan ik toch nog deelnemen?


Ja, iedereen kan gelijk wanneer erbij komen en onbeperkt deelnemen. Voorlopig hebben we geen einddatum voor deze cursus.

787.gif

Bezig met laden...