top of page

Praktische informatie klasbezoeken

klasbezoek.jpg

Financieel

De kostprijs is € 5 per leerling. Begeleiders betalen niets. Niet het vooraf gereserveerde aantal, maar wel het effectief aantal aanwezige kinderen wordt aangerekend na het klasbezoek. Op het einde van elk klasbezoek ondertekent de leerkracht een verklaring waarop het effectief aantal aanwezig leerlingen vermeld wordt.

Wanneer je het online aanvraag tot boeking invult klik je welke manier van betaling u verkiest:

  • Factuur wordt achteraf opgestuurd naar de school.

  • Je betaalt ter plaatse contant.

  • Voor scholen van stad Gent: bestelbon naar de stadsdiensten

Locatie

De ingang is in de Gezusters Lovelingstraat (centrum Gent). Er is geen huisnummer, want het gaat om een zij-ingang van het Universiteitsgebouw. Wanneer u de buitendeur (foto hiernaast) gepasseerd bent, dan komt u aan een witte deur met een deurbel. Gelieve hier aan te bellen, zodat we weten dat uw klasgroep is aangekomen.

De sterrenwacht is gelegen op vier verdiepingen: +1, +2, +3, +4. De ingang in de Lovelingstraat bevindt zich op verdieping -1. De klasgroep zal dus veel trappen lopen. Voor minder mobiele leerlingen is er een lift voor alle verdiepingen, met uitzondering van verdieping +4 (= de grote koepel met historische telescoop).

Er zijn 2 damestoiletten, 2 herentoiletten en 1 toilet voor rolstoelgebruikers op verdieping +1. Het is belangrijk om de leerlingen erop te wijzen dat deze toiletten na gebruik proper moeten achtergelaten worden.

Het gebouw is een campus van de Universiteit Gent. Er vinden bijna dagelijks lessen of examens plaats. Daarom is het belangrijk - vooral op verdieping +1 - om in de gangen rustig en stil te zijn.

inganglovelingstraat.png

Aantal leerlingen

Een rondleiding op de Sterrenwacht is niet geschikt voor groepen groter dan 25 leerlingen. De historische sterrenwacht is te klein en het neemt teveel tijd om iedereen te laten kijken.  Voor een comfortabele en kwaliteitsvolle rondleiding raden we aan om groepen op te splitsen zodat niet meer dan 20 leerlingen tegelijk de rondleiding volgen.

Soms zijn reservaties van dubbele groepen mogelijk. We splitsen dan de leerlingen in twee groepen en geven parallelle lessen en rondleidingen. In totaal kan je dan 45 leerlingen laten komen. Groepen die groter zijn dan 45, kunnen helaas niet ontvangen worden bij ons.

 

Let op: wijziging ten gevolge van Covid-19:

Om de sociale afstand van 1.5 m tussen de medewerker en de bezoekers te kunnen handhaven, kunnen er omwille van de beperkte capaciteit in de koepel en in het weerstation maximaal 15 leerlingen toegelaten worden. Als er meer zijn, wordt de groep ter plaatse gesplitst voor een rondleiding. Groepen bestaand uit 2 klassen kunnen we niet tegelijkertijd ontvangen.

Eten en drinken

Er is een zaaltje met maximaal 25 zitplaatsen waar eventueel een eigen lunch kan opgegeten worden. Er worden geen dranken of voedingswaren verkocht. Alleen kraantjeswater kan aangeboden worden, maar dan moeten de leerlingen een eigen drinkfles meebrengen om te vullen (er worden geen glazen aangeboden).

 

Materiaal

Leerlingen moeten niets meebrengen. Hun persoonlijke spullen kunnen tijdens het bezoek veilig achtergelaten worden in de zaal Pien (ontvangstruimte op verdieping +1). Deze zaal wordt afgesloten wanneer we op een andere plaats zijn.

De leerlingen volgen het klasbezoek zonder notities te maken. Als er een oefening voorzien is waar materiaal voor nodig is, dan zorgen wij voor al het nodige materiaal.

Andere vragen?

Bel 09 264 36 74 of stuur een bericht.

bottom of page