top of page

Jaarlijks scholenbezoek aan het Europees Centrum voor Astronautenopleiding (EAC)

De werkgroep Kijkerbouw en de Euro Space Society bieden aan leerlingen van het middelbaar onderwijs de kans om het Europese Astronauten Centrum (EAC) in Keulen te bezoeken. Daarvoor krijgt de werkgroep de volle steun van astronaut en directeur van het opleidingscentrum voor astronauten Frank De Winne , en het team van EAC. De video hierboven toont het bezoek van 2018 (Dank aan Rudolf Vander Ven). Bekijk ook eens een video van het eerste scholenbezoek dat we organiseerden in 2016 en een foto-album van 2019.

VOLGEND SCHOLENBEZOEK AAN EAC  

Voorlopig uitgesteld wegens corona virus maatregelen. Nieuwe datum later dit jaar nog te bepalen!

Ook schooljaar 2019-2020 geven we weer de kans aan een aantal leerlingen en leerkrachten om het opleidingscentrum voor astronauten in Keulen te bezoeken. In totaal zijn er 65 plaatsen beschikbaar. Verdeeld over Nederlandstalige en Franstalige scholen. Het bezoek aan het centrum is gratis, vervoer zelf te regelen.
De lezing van Frank is Engelstalig, bezoek aan de faciliteiten wordt voorzien in de taal naar keuze; ENG,FR,NL of D. Ook dit keer gaat het bezoek door in het kader van 'Sterren Schitteren Voor Iedereen'.


VOORWAARDEN
Wie mee wil dient een motivatie te schrijven gericht aan kijkerbouw@ugent.be voor Nederlandstalige scholen. Voor Franstalige scholen aan kijkerbouw@ugent.be EN cedric.vanhoolandt@unamur.be
Wat wij verwachten:

Overtuig ons waarom wij jou zouden moeten meenemen naar het EAC. Motivatiebrieven moesten binnen zijn uiterlijk op 20 december 2019. De organisatoren beslissen ten laatste op 7 januari 2020 wie mee kan. Tegen deze beslissing is geen verweer mogelijk.

Euro Space Society en astronaut Dirk Frimout

De eerste Belgische astronaut zet zich sinds zijn terugkeer naar de Aarde in 1992 onophoudelijk in voor de jonge generatie en wetenschapseducatie.  Hij draagt zijn passie voor ruimtevaart overal rond, en heeft een vereniging van space teachers met de naam Euro Space Society. Onze werkgroep en het project SSVI hebben een intense samenwerking met hem. Met Euro Space Society is het ook mogelijk te kiezen voor een eindwerk (profielwerkstuk) ruimtevaart. Bij een kwalitatief werk is zo af en toe hulp mogelijk van Burggraaf Frimout in hoogsteigen persoon. Zie filmpjes onder.

bottom of page