Bouw je eigen telescoop


Kijkerbouw VSRUG staat in de eerste plaats open voor scholen in België en Nederland. Maar ook particulieren kunnen ons terecht voor het maken van een telescoop. Je leert de beginselen van optica, hoe een telescoop in mekaar zit, wat een sfeer is, een parabool, een foucault test interpreteren. 

Via de link hieronder krijg je meer info, maar kijk zeker ook eens naar onze video's onder media.

165173.jpg

Zelfbouw activiteiten-overzicht

187592.jpg

Kijkerbouw VSRUG geeft vanaf najaar 2020 drie keer per jaar de kans om een initiatiesessie te volgen op onze kijkerbouw faciliteiten.

Zelfbouw initiatiedag

atmdag.png

De ATM (Amateur Telescope Making) dag van 8/11/2014. Het foto-album kan je bekijken dankzij Steven Lantinga. Bij "media" kan je een videoreportage bekijken van de ATM dag.

Amateur Telescope Making day 2014

5831.jpg

Voorbeeld van hoe een eindwerk (profielwerkstuk) er kan uitzien. 

Blog VTI ieper

Een project dat ook wij heel goed kunnen (en mogen) gebruiken voor 'sterren schitteren voor iedereen'! Deze 3D-prints werden vandaag geleverd in 'mijnen kelder' op de S9. De komende maanden is Günther Boerjan (De Polderster) druk in de weer met het maken van een lespakket op maat. Ik heb dus de eer en het genoegen (en dat is het echt wel...) om in primeur een aantal testexemplaren in handen te hebben.

Astronomie voor blinden/slechtzienden bij Polderster Assenede

787.gif

Bezig met laden...