top of page

Gentster Jeugdcursus

Wat?

Ben je tussen 12 en 18 jaar oud en interesseer je je in alles wat te maken heeft met sterrenkunde? Wil je graag meer te weten komen over de sterren, planeten, zwarte gaten, ruimtevaart, aliens en nog zo veel meer? Dan moet je zeker naar de Gentster jeugdcursus komen!

In de zes lessen krijg je een stevige basiskennis en zullen we proberen een antwoord te geven op al je sterrenkundige vragen! Je ontvangt ook een mooie cursus waarin alles (en nog iets meer) staat wat je in de lessen leert. Als de weergoden het toelaten, brengen we ook alles in praktijk en gaan we met de telescopen een avondje waarnemen!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Ons zonnestelsel (de zon en de planeten)

  • Extremen in het heelal (wat zijn zwarte gaten, pulsars, quasar...? Is het universum oneindig groot? Hoe groot is de grootste ster?)

  • Waarnemen

  • Buitenaards leven (bestaan aliens? Hoe is het leven op de aarde gekomen? Hoe zouden aliens met ons praten?)

  • Ruimtevaart (Hoe zijn de raketten uitgevonden? Het verhaal van de eerste man op de Maan)

 

Na de jeugdcursus kan je direct lid worden van JVS Gentster, de tweewekelijkse jongerenwerking rond astronomie en ruimtevaart. Je bent dus na de jeugdcursus meer dan welkom op onze bijeenkomsten, waar we al eens dieper in de materie durven gaan of gewoon een plezant spel spelen.

Wanneer?

De 6 lessen gaan door in september en oktober, telkens van 15u30 tot 17u30 in de gebouwen van de Volkssterrenwacht Armand Pien (behalve bij de les over waarnemen).

Zie hier de data voor 2024: 14, 21 en 28 september & 12, 19 en 26 oktober 2024.

Hoe inschrijven?

Je kan inschrijven via onderstaande knop. Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur dan gerust een mailtje naar JVSGentster@gmail.com.

 

Voor de cursus zelf vragen we €15 (voor de geprinte cursus), de inschrijvingen staan open.

LET OP: de inschrijvingen staan alleen open voor leden van Armand Pien*, lid worden kan via abonnementen. (* Als je alleen de cursus wilt volgen, kies je voor 'lidgeld', dan ben je gewoon lid van de sterrenwacht Armand Pien. Nadien (na afloop van de jeugdcursus) kan je ook lid worden van onze jeugdwerking JVS Gentster. Het lidgeld voor JVS Gentster bedraagt €30 (voor een volledig kalenderjaar). Na de jeugdcursus kan je dus lid worden van onze jeugdvereniging. Contacteer onze leiding voor meer info.

Als je als uitpashouder recht hebt op het voordelig kansentarief, stuur ons een mailtje zodat we jouw specifieke aanvraag kunnen bekijken.

Nog vragen of problemen bij inschrijven?

JVSGentster@gmail.com

bottom of page