Gentster Jeugdcursus 2020

Wat?

Ben je tussen 12 en 18 jaar oud en interesseer je je in alles wat te maken heeft met sterrenkunde? Wil je graag meer te weten komen over de sterren, zwarte gaten, ruimtevaart, aliens, astrofotografie en nog zo veel meer? Dan moet je zeker naar de Gentster jeugdcursus komen!

In de vijf lessen krijg je een stevige basiskennis en zullen we proberen een antwoord te geven op al je sterrenkundige vragen! Je ontvangt hand-outs zodat je goede notities kan nemen tijdens de lezingen. Natuurlijk gaan we niet alleen stilzitten: er worden ook quizjes gehouden en iedereen lanceert zijn eigen waterraketje!

166250.jpg

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Geschiedenis en evolutie van de sterrenkunde

  • Buitenaards leven

  • Telescopen en waarnemen + waarnemingsavond

  • Ruimtevaart

  • Extremen in het heelal

 

Als je deelneemt aan de jeugdcursus ben je ook onmiddellijk lid van de sterrenwacht en de Gentsters. Je bent dus meer dan welkom op onze bijeenkomsten, waar we al eens dieper in de materie durven gaan of gewoon een plezant spel spelen. Tussen de jeugdcursus en de gewone bijeenkomsten is er een halfuurtje pauze om te eten. Na de laatste les krijgt iedereen een officieel certificaat en worden de waterraketjes ceremonieel afgeschoten.

Wanneer?

De nieuwe jeugdcursus moet nog vastgelegd worden, maar normaal gaat deze door op een vijftal zaterdagnamiddagen in februari en maart.

Als je deelneemt aan onze jeugdcursus, ben je ook automatisch lid van de Gentsters, de jongerenwerking van de volkssterrenwacht. Je bent dan ook altijd welkom om na de lessen mee te doen met onze gewone Gentsterbijeenkomsten.

787.gif

Bezig met laden...