Gentster Jeugdcursus 2021

Wat?

Ben je tussen 12 en 18 jaar oud en interesseer je je in alles wat te maken heeft met sterrenkunde? Wil je graag meer te weten komen over de sterren, planeten, zwarte gaten, ruimtevaart, aliens en nog zo veel meer? Dan moet je zeker naar de Gentster jeugdcursus komen!

In de vijf lessen krijg je een stevige basiskennis en zullen we proberen een antwoord te geven op al je sterrenkundige vragen! Je ontvangt hand-outs zodat je goede notities kan nemen tijdens de lezingen. Als de weergoden het toelaten, brengen we ook alles in praktijk en gaan we met de telescopen een avondje waarnemen!

166250.jpg

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Ons zonnestelsel

  • Extremen in het heelal

  • Waarnemen

  • Buitenaards leven

  • Ruimtevaart

 

Als je deelneemt aan de jeugdcursus ben je ook onmiddellijk lid van JVS Gentster, de jongerenwerking van de volkssterrenwacht. Je bent dus na de jeugdcursus meer dan welkom op onze bijeenkomsten, waar we al eens dieper in de materie durven gaan of gewoon een plezant spel spelen.

Wanneer?

De 5 lessen gaan door in het eerste trimester (september - november)

Hoe inschrijven?

De inschrijvingen staan nog niet open. Als je op de hoogte wilt gehouden worden, stuur een mailtje naar JVSGentster@gmail.com en dan laten we iets weten wanneer je kan inschrijven voor de volgende cursus.

787.gif

Bezig met laden...