Gentster Jeugdcursus 2021

Wat?

Ben je tussen 12 en 18 jaar oud en interesseer je je in alles wat te maken heeft met sterrenkunde? Wil je graag meer te weten komen over de sterren, planeten, zwarte gaten, ruimtevaart, aliens en nog zo veel meer? Dan moet je zeker naar de Gentster jeugdcursus komen!

In de vijf lessen krijg je een stevige basiskennis en zullen we proberen een antwoord te geven op al je sterrenkundige vragen! Je ontvangt hand-outs zodat je goede notities kan nemen tijdens de lezingen. Als de weergoden het toelaten, brengen we ook alles in praktijk en gaan we met de telescopen een avondje waarnemen!

166250.jpg

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • 18/9: Ons zonnestelsel

  • 25/9: Extremen in het heelal

  • 9/10: Waarnemen (Speciale les: gaat door van 18u00-20u00 in de Bourgoyen, bij goed weer kan er langer gebleven worden om meer met de telescopen waar te nemen.)

  • 16/10: Buitenaards leven

  • 23/10: Ruimtevaart

 

Als je deelneemt aan de jeugdcursus ben je ook onmiddellijk lid van JVS Gentster, de jongerenwerking van de volkssterrenwacht. Je bent dus na de jeugdcursus meer dan welkom op onze bijeenkomsten, waar we al eens dieper in de materie durven gaan of gewoon een plezant spel spelen.

Wanneer?

De 5 lessen gaan door in het eerste trimester op 18/9, 25/9, 9/10, 16/10 en 23/10, telkens van 15u30 tot 17u30 in de volkssterrenwacht (met als uitzondering de les waarnemen op 9/10, zie hierboven).

Hoe inschrijven?

Je kan je voor de cursus inschrijven voor €10 op deze pagina.

Let op, om een cursus te kunnen volgen moet je lid zijn van de volkssterrenwacht. Dit kan je doen door op de pagina abonnementen (die je hier kan vinden) ofwel Gentster of Gentster + JVS te kiezen. Je ontvangt dan ook de nieuwsbrief van de sterrenwacht, en je mag komen naar de jeugdwerking.

Heb je vragen of problemen bij betalen, dan kan je altijd een mailtje naar ons sturen: JVSGentster@gmail.com.

787.gif

Bezig met laden...